Teodor Meleșcanu, ofertă prezidențiale. Alegeri organizate împreună, mandat prezidențial de 4 ani

Candidatul independent la președinție, Teodor Meleșcanu, a vorbit la DC News Live despre oferta sa la prezidențiale, despre care susține că este una simplă, având ca scopuri reducerea numărului de parlamentari, alegeri prezidențiale și parlamentare în același timp și un mandat prezidențial de patru ani.

”Este o ofertă extrem de simplă, strict pe atribuțiile președintelui. În primul rând, o adaptare a Constituției României la situația prin care trecem și care să țină seama de evoluțiile care au avut loc, respectiv reducerea numărului de parlamentari la 324. Există o regulă de aur a democrației care spune că nivelul de reprezentare în Parlament trebuie să fie rădăcina cubică din numărul total al populației. Am calculat-o și iese la 324, deci nu este o invenție e mea”, a spus Teodor Meleșcanu.

”A doua linie principala pe care mi-am propus-o este readucerea mandatului prezidențial de la cinci ani la patru ani, pentru organizarea de alegeri împreună, pentru parlament și pentru președinte. În mod evident eu candidez pentru un mandat de cinci ani. Mi-am asumat, însă, și am făcut oferta ca să se organizeze odată ambele alegeri. În cazul în care acest lucru se va realiza până în 2016, este firesc, și eu aș spune, chiar moral, dacă eu vin cu această propunere, să fiu primul care să dea posibilitatea organizării acestor alegeri împreună”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel