Tensiuni între USR ŞI PNL. Cosette Chichirău cere Guvernului clarificări despre autostrada A8

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

Deputatul USR Cosette Chichirau a transmis un mesaj ferm Guvernului Orban, căruia îi cere să clarifice situaţia autostrăzii A8, la doar o zi după ce Iulian Bulai a anunţat că votează moţiunea de cenzură dacă Guvernul nu mişcă lucrurile în acest sens. 

"Moldova nu mai acceptă încă o amânare a Autostrăzii A8! Este treaba Guvernului să găsească soluții.

Să meargă la Bruxelles și să negocieze o derogare pentru România în privința alocării unui buget mai mare pentru infrastructura mare, să caute soluții de finanțare la instituțiile bancare internaționale, să reducă risipa din sistem și să aloce banii pentru A8. Pe scurt, să caute soluții, nu scuze.

Pentru că de scuze suntem sătui.", a scris Cosette Chichirău pe Facebook. 

"Nu au fost în stare să spună nimic"

"Declarațiile recente date de miniștrii PNL pregătesc terenul pentru amânarea pe termen nedeterminat a lucrărilor la Autostrada Iași – Târgu Mureș. Atât ministrul Transporturilor cât și cel al Fondurilor Europene au ocolit subiectul A8 și nu au fost în stare să spună când încep lucrările și mai ales când se termină. De fapt, nu au fost în stare să spună mai nimic: nici de unde vor fi luați banii, nici care va fi calendarul.

În aceste condiții, solicit Guvernului condus de Ludovic Orban să vină public cu garanții clare că A8 se va construi. Există o lege votată în Parlament inclusiv de PNL, există promisiuni clare pe care liberalii le-au făcut și pe care trebuie să le respecte. Însă mai mult decât orice, există câteva milioane de români care sunt izolați de restul țării la mai bine de un secol și jumătate de la Unirea din 1859.", a mai scris deputatul USR. 

Declaraţia vine la doar o zi după ce un alt deputat USR, Iulian Bulai, a transmis Guvernului că va vota moţiunea de cenzură dacă lucrurile privind autostrada Unirii nu încep "să se mişte". 

VEZI ŞI Moţiune de cenzură. Iulian Bulai (USR): Votez moţiunea dacă nu se mişcă lucrurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel