Telefonul lui Liz Truss, spart de agenţi care ar lucra pentru Putin. Ce informaţii au copiat

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Telefonul personal al lui Liz Truss, premier al Marii Britanii pentru o scurtă perioadă, a fost spart de hackeri ruşi, despre care se crede că ar lucra chiar pentru Vladimir Putin. 

Telefonul personal al fostului premier britanic Liz Truss din perioada în care aceasta ocupa funcţia de ministru de externe a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru preşedintele rus Vladimir Putin, a informat sâmbătă Daily Mail, informează Reuters.

Aceşti agenţi au obţinut acces la "detalii extrem de secrete" ale negocierilor cu aliaţi internaţionali, pe lângă mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său apropiat, Kwasi Kwarteng, care a devenit ulterior ministru de finanţe, potrivit articolului apărut în presa britanică.

Se crede că printre aceste mesaje sunt şi discuţii cu miniştri de externe importanţi despre războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme. Au fost descărcate mesaje pe o perioadă de aproape un an, scrie Daily Mail, care citează surse anonime.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a refuzat să comenteze despre aranjamentele personale de securitate."Guvernul are sisteme solide pentru protecţia împotriva ameninţărilor cibernetice. Acestea includ briefinguri regulate de securitate pentru miniştri şi sfaturi privind protejarea datelor lor personale şi atenuarea ameninţărilor cibernetice", a declarat oficialul.

Actul de piratare a fost descoperit în timpul campaniei pentru alegerea liderului Partidului Conservator în urma căreia Liz Truss a devenit prim-ministru, a raportat Daily Mail.

Truss a fost nevoită să renunţe la mandatul de premier săptămâna trecută, succesorul său fiind Rishi Sunak.

Conform articolului apărut în Daily Mail, printre mesajele piratate sunt inclusiv critici la adresa premierului Boris Johnson făcute de Truss şi Kwarteng,"existând un risc potenţial de şantaj", scrie Agerpres. 

Liz Truss și-a dat demisia. Liderul conservatorilor intră în istorie drept premierul cu cel mai scurt mandat în Marea Britanie

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru după doar 45 de zile în funcție.

Anunțul, făcut de Truss în fața Downing Street, va aduce evaporarea aproape completă a autorității sale politice. Truss este cel mai scurt prim-ministru din istoria Marii Britanii.

Truss a înfruntat o presiune extraordinară din partea presei și a opoziției, după ce deciziile ei economice catastrofale au prăbușit piețele în primele două săptămâni ale mandatului.

Marea Britanie a fost „blocată prea mult timp într-o creștere economică scăzută”, a spus ea. Truss a precizat că obiectivul principal al mandatului a fost să schimbe această situație.

Guvernul a livrat politici referitoare la „facturile de energie” și a redus asigurările naționale. Executivul „a stabilit o viziune economică cu taxe reduse și cu creștere economică ridicată, care să profite de libertățile aduse o dată cu Brexitul”, a spus ea

Acesta a continuat: „Recunosc că nu pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator.”

Truss a spus că l-a anunțat pe Regele Charles al III-lea cu privire la demisia din funcția de lideră a conservatorilor.

Mai devreme, ea s-a întâlnit cu președintele Comitetului din 1922, Sir Graham Brady, unde „au convenit că vor avea loc alegeri de conducere săptămâna viitoare”.

„Acest lucru va asigura faptul că rămânem pe calea de a ne îndeplini planurile fiscale și de a menține stabilitatea economică și securitatea națională a țării noastre”, a continuat Truss,

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel