Tehnologia 5G va schimba viitorul și îți va schimba viața

Tehnologia 5G este din ce în ce mai aproape de noi, dar ce presupune și cum ne schimbă viața?

Autovehicule automate, chirurgii robotizate și periuțe de dinți care detectează probleme de sănătate. Acestea sunt o parte din tehnologiile viitorului promise de 5G în mai puțin de un decendiu, scriu jurnaliștii de la CNN. 

Tehnologia 5G vine cu conexiuni la internet atât de rapide încât vor susține un mod de viață cu totul nou.  

Un simplu test, făcut de o jurnalistă CNN, a demonstat că un film ce ar putea fi descărcat acum în două ore, cu tehnologia 5G, a fost descărcat în doar 10 secunde.

4G LTE în Statele Unite are o medie de aproximativ 35 de megabiți pe secundă. 5G, a cincea generație de tehnologie de rețea celulară, este de aproape 30 de ori mai rapidă - și de aproximativ 10 ori mai rapidă decât viteza medie în bandă largă.

Dar 5G nu înseamnă doar viteze pe smartphone-uri. Alte tehnologii vor fi posibile cu capacitatea sa de a gestiona mult mai multă lățime de bandă, permițând datelor de la senzori, termostate, mașini și roboți să lucreze împreună în timp real.

Tehnologia 5G în România

Strategia 5G pentru România a fost aprobată în luna iunie a acestui an prin Hotărâre de Guvern, în şedinţa Executivului, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, conform unui comunicat al MCSI.

Strategia 5G prezintă un diagnostic complex al gradului de pregătire a României pentru implementarea 5G, identifică beneficiile majore pentru economie şi societate în implementarea noii generaţii tehnologice mobile în materie de conectivitate, digitalizarea afacerilor, lansarea de noi tehnologii facilitate de 5G şi securitate cibernetică. De asemenea, strategia identifică necesităţile investiţionale pentru dezvoltarea acoperirii teritoriale cu reţele de comunicaţii precum şi barierele actuale în calea tehnologiei 5G, pentru care propune soluţii.

Când vor fi lansate serviciile 5G

Strategia 5G pentru România proiectează un plan de acţiune cu sarcini şi termene concrete pentru implementare, vizând lansarea serviciilor în 2020 şi acoperirea cu servicii 5G a tuturor centrelor urbane şi a principalelor rute de transport terestru până în 2025. Printre principalele repere ale planului de acţiune al Strategiei 5G se află: desfăşurarea licitaţiei pentru acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio, transpunerea Codului European al Comunicaţiilor Electronice, adaptarea regimului de autorizare a lucrărilor de construcţii în sens favorabil dezvoltării reţelelor 5G.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel