EXCLUSIV  Țeapă cu numere necunoscute din alte țări. RISC uriaș la care te poți expune

Curiozitatea românilor de a suna înapoi la numerele necunoscute din străinătate se taxează cu bani în plus la factură. Cei care sună se expun însă şi altor riscuri.

Dacă veţi primi un beep sau veți fi sunat de pe numere necunoscute ce nu par a fi din România, nu vă grăbiţi să sunaţi înapoi, deoarece, dacă vi se răspunde, veţi putea fi taxat.  Un cititor DCNews ne-a semnalat ce i s-a întâmplat în cursul zilei de duminică, după ce a fost sunat de pe un număr care nu îi era cunoscut. Ulterior, după ce a vorbit cu un operator, i s-a pus că e cunoscută problema și se fac eforturi pentru a fi remediată cât mai curând. „Sunt apeluri din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană. Ți se adaugă costuri suplimentare doar dacă suni înapoi. E bine nici să nu răspunzi la apel", ne-a spus cititorul.

Există numeroase înșelătorii, una dintre ele referindu-se la SIM swap (se clonează SIM-ul și apoi e folosit pentru a reseta parolele la contul de e-mail, de exemplu).

Alți români au primit apeluri de la numere necunoscute din Spania sau Mexic. Cel mai indicat e să nu răspundeți și să blocați numerele respective.

De asemenea, o măsură de precauție se referă la schimbarea parolei de pe contul de e-mail sau contul de Apple.

În cazul în care nu aveți semnal într-o zonă în care nu ar trebui să vă confruntați cu o astfel de problemă, o variantă ar fi să luați un alt SIM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel