Tăriceanu, la Buzău: 'Propun o nouă abordare'. Ce vrea să facă

Aflat în județul Buzău, pentru susțineara candidaților Alianței Liberalilor și Democraților, copreședintele Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, în weekend, că în această campanie electorală, candidații la primăriile buzoiene trebuie să plece de la ideea dezvoltării economice a orașelor.

Astfel, copreședintele ALDE a susținut la Buzău o conferință de presă alături de președintele ALDE Buzău ing. Mihai Cristescu – care candidează și pentru funcția de președinte al Consiliului Județan Buzău - , candidatul ALDE la Primăria Buzău - Andrei Neder, vicepreședintele executiv al ALDE Buzău - Nicolae Voinea, candidatul ALDE la Primăria Râmnicu Sărat - Sorin Robe și candidatul ALDE la Primăria Nehoiu - Florin Manea.

"Știu că există un nivel de așteptare destul de ridicat pentru o schimbare în administrația publică locală și am să vă explic care sunt coordonatele principale pe care cred eu că ar trebui să se defășoare acțiunea viitoare, atât la nivelul orașului, din partea primarului Andrei Neder, cât și din partea președintelui de Consiliu Județean, domnul inginer Cristescu. Ca în foarte multe locuri din țară, administrația locală se mulțumește să gestioneze un buget întotdeauna insuficient și așteaptă dacă nu cumva mai poate să primească de la Guvern fonduri suplimentare. Ei bine, eu le propun buzoineilor și colegilor mei o altă abordare. Trebuie să plecăm de la ideea dezvoltării economice a orașului, care să se bazeze, pe de o parte, pe ajutorarea celor care desfășoară activități economice – întreprinzători locali – pentru a-și dezvolta și mai mult afacerile și a doua coordonată, atragerea de investiții suplimentare din partea lor sau a altora care sunt din afara Buzăului. Mi-aduc aminte cu plăcere, cu ceva timp în urmă, am fost la Buzău la inaugurarea fabricii de parbrize de automobile. Adică oportunități sunt, dar ele trebuie exploatate. Spun lucrurile acestea pentru că dezvoltarea economică va mări baza de impozitare. Deci vor fi mai mulți angajați, se vor crea locuri de muncă, va exista o perspectivă mai bună și pentru populația activă adultă – își găsesc un serviciu mai bine plătit - , cât și pentru cei tineri care nu trebuie să plece care-ncotro să-și caute un loc de muncă", a zis Călin Popescu Tăriceanu.

(w670)

În context, și Andrei Neder, candidatul ALDE la Primăria Buzău, a făcut o serie de declarații.

"Faptul că ne aflăm astăzi aici într-un moment de maximă decizie pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri este dovadă elocventă a încrederii şi asumării curajului şi de a îndrăzni mai mult.

Este garanţia afişării unor caractere libere şi necondiţionate de a îşi expune statutul de oameni cu mâini curate şi gânduri curate care îşi doresc şi luptă pentru o viaţă curată printr-o administraţie curată.

Judeţul şi oraşele noastre au suferit şi încă mai suferă de maladia neimplicării oamenilor cu caractere curate. Se prea poate că până acum şi motivarea şi şovăială să fi fost elemente care să atârne foarte greu în sacul reţinerii.
Tocmai de aceea, în spiritul ideii de asumare a conceptului pentru care ne-am înfiinţat ca entitate politică, cred şi sper din toată inima că... este timpul nostru, al oamenilor de caracter, al oamenilor nepătaţi, al liberalilor curaţi .... al tuturor celor pentru care fenomenul liberal este asimilat ca mod de viaţă.

Sunt ferm convins că împreună vom da altă imagine Buzăului, vom demonstra şi vom scoate în evidenţă oameni, lucruri şi experienţe care timp de 26 de ani, în mod intenţionat nu şi-au găsit expunerea în viaţa buzoienilor", a zis Andrei Neder.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel