Târgu Mureș: Hartă umană la 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Un eveniment unic în țară va avea loc vineri, 27 martie, în Târgu Mureș.

Tinerii din grupul Dacii Liberi vor comemora 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la data de 27 martie 1918, moment de mare însemnătate în istoria României. Aceasta va avea loc prin formarea unei hărţi a României Mari din elevi, o hartă umană.

Elevilor li se va acorda cate un steguleţ tricolor, pentru ca efectul vizual să fie şi mai spectaculos. De asemenea, trupa "Glasul Daciei" vor interpreta cântece patriotice pe această temă, întregirea neamului, formație alcătuită tot din tineri elevi. Un spectacol de acest gen nu a mai avut loc nici in județul nostru, dar nici in alte colțuri ale țării, fiind cu adevărat unic și ieșit din tipar, toate acestea pentru a-i atrage pe tineri înspre dragostea de patrie și cunoașterea adevărului istoric.

Evenimentul va avea loc la Grupul Şcolar "Aurel Persu", cu aprobarea direcțiunii liceului, cu scopul informării tineretului român cu privire la propria istorie și la importanța pe care a avut-o și o are în continuare Basarabia, ca parte integrantă a istoriei și culturii noastre. Dorim ca toți tinerii români să conștientizeze importanța întregirii naționale, atât în trecut, cât și în prezent, și să poată oferi în viitorul apropiat un ajutor consistent celor care vor lupta pentru idealul unirii cu moldovenii de dincolo de Prut, mai ales având în vedere contextual politic actual.

VEZI ȘI: Conferință "Tinerii – credință și neam" la Târgu Mureș. Cum a fost sabotat evenimentul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel