Țapardel: ”Au venit niște mailuri otrăvite”. Diaconu: ”Cum poți să-l oprești? E fake news!”

Țapardel - Diaconu
Țapardel - Diaconu

Mircea Diaconu a vorbit, la Antena 3, despre faptul că unii asistenți ai europarlamentarilor înroșesc mailurile tuturor membrilor Parlamentului European cu informaţii monstruoase, catastrofale despre România.

În 2017, Viorica Dăncila le-a trimis un mail politicienilor din Parlamentul European în care le-a explicat de ce îngrijorările legate de OUG 13.

"Credem că este util să cunoașteți faptele reale pentru a interpreta în mod corect situația curentă", a scris Dăncilă în document.

În replică, Ileana Grigorescu, consilieră a europarlamentarului britanic Andrew Lewer, a trimis, la rândul său, un mail întregului PE. În document, ea a desființat faptele prezentate de Viorica Dăncilă.

Campanie otrăvită

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, a comentat acest subiect.

”La Bruxelles, de doi-trei ani, se desfășoară o campanie de mailuri otrăvite împotriva României care vin fie de la cabinetele eurodeputaților români gen Macovei, Preda etc sau a unor asistenți români de la alte cabinete. E o campanie otrăvită generată chiar de eurodeputații români”, a zis Claudia Țapardel la Antena 3, în emisiunea ”Subiectiv” realizată de Răzvan Dumitrescu.

Mircea Diaconu, europarlamentar independent, a adăugat câteva observații.

”Există tehnici care au creat armate fără uniforme care funcționează la comandă. Pleacă un text, un subiect, cu aproape aceleași cuvinte și se împrăștie. Aceasta este tehnica. Cum poți să-l oprești? Fake news este peste tot. Vin mailuri, zboară... dar nu poți să interzici nimic! Ce poți să faci este ca atunci când dintr-o gură pleacă o minciună... trebuie să plece și ceea ce crezi tu, apărându-te”, a zis Mircea Diaconu.

VEZI ȘI: Lovitură pentru Kovesi. Criza desemnării procurorului șef european ca oportunitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel