Tânără, șocată de ce i s-a întâmplat în prima zi de muncă

O tânără care lucrează ca recepționeră la una dintre cele mai mari companii financiare din lume, în Londra, a dezvăluit pentru BBC modul neadecvat în care a fost tratată de către șefii ei, chiar în prima zi de muncă.

Nicola Thorp, în vârstă de 27 de ani, a povestit că după ce a ajuns la birou, șefii i-au spus că trebuie să poarte pantofi cu toc, între 5 și 10 cm. Cum tânăra a refuzat, considerând că este o discriminare, din moment ce colegilor ei de sex masculin nu li se cer astfel de lucruri, șefii au trimis-o acasă, fără plata pentru acea zi, relatează BBC, potrivit stirileprotv.ro.

Ea a solicitat să i se ofere motivația pentru care nu poate lucra încălțată în balerini, însă șefii nu știut ce să îi răspundă, "pentru că nu există".

Firma care se ocupa de codul vestimentar a declarat că "adaptăm codul vestimenar în funcție de profiul companiei pentru care lucrăm. Această politică asigură o conduită vestimentară corectă pentru toată lumea, însă vom revizui și vom discuta cu clienții noștri în funcție de necesitățile lor".

După ce Nicola Thorp le-a povestit prietenilor ce a pățit, nu doar că a scris pe Facebook, dar a și inițiat o petiție pentru ca femeile să nu mai fie obligate să poarte tocuri înalte la locul de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel