Tânără, bătută pe stradă pentru că purta fustă

O tânără în vârstă de 22 de ani a fost atacată de trei persoane pentru că purta fusta. 

Poliția franceză a deschis o anchetă după ce o femeie din Strasbourg a spus că a fost atacată pe stradă, în plină zi, pentru că purta fustă. Studenta, identificată doar cu prenumele Elisabeth, în vârstă de 22 de ani, a spus că a fost lovită cu pumnul în față „de trei persoane care s-au plâns că eram îmbrăcată cu fustă”, potrivit BBC.

Guvernul a catalogat incidentul ca fiind „foarte grav” și inacceptabil. În Franța au fost date aproximativ 1.800 de amenzi după ce a fost adoptată o lege împotriva hărțuirii stradale, în 2018. Într-un interviu acordat pentru postul de radio France Bleu Alsace, Elisabeth a spus că se îndrepta spre casă, când unul dintre cei trei bărbați a spus: „Uită-te la c...a aia în fustă”. Doi dintre ei au imobilizat-o, în timp ce al treilea a lovit-o cu pumnul în față, lăsând-o cu un ochi vânăt. Toți au fugit apoi. 

Nimeni nu a intervenit

 

Tânăra a spus că mai mult de 10 persoane au asistat la incident, dar nimeni nu a intervenit.

Miercuri, ministrul adjunct de interne, Marlene Schiappa, s-a deplasat în oraș și a ținut un discurs public despre siguranța femeilor. Ea a declarat: „O femeie nu este lovită niciodată pentru că poartă o fustă. O femeie este lovită pentru că există persoane misogine, sexiste, violente, care ignoră legile și orice normă de conduită socială... Când sunteți studente și trebuie ajungeți să vă gândiți la ținuta pe care trebuie să o purtați și la mesajul pe care îl trimite, este o povară mentală copleșitoare”, a spus Schiappa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel