Sute de permise suspendate și sancțiuni aplicate șoferilor, de sărbători

control trafic
control trafic

Structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate în zilele de Crăciun pentru a asigura liniștea publică și pentru a interveni rapid în sprijinul cetățenilor în cazul unor situații de risc.

În perioada 25-27 decembrie, în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice au fost angrenați în medie zilnică peste 8.200 de polițiști și 2.300 de jandarmi, fiind constituite zilnic, în medie 4.000 patrule din care 2.757 de poliție, 584 de jandarmerie și 659 mixte poliție-jandarmerie. În ultimele trei zile, au fost prinși în flagrant peste 350 de autori de infracțiuni.

În această perioadă, au fost organizate și executate 569 acțiuni, în urma cărora au fost constatate 10.541 fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste patru milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de aproximativ 46.000 lei.

Siguranța rutieră a fost una dintre prioritățile efectivelor MAI, zilnic acționând aproximativ 1.400 de polițiști cu 427 mijloace de mobilitate și 300 aparate radar.

Au rămas fără permis de conducere

Din cauza nerespectării prevederilor Codului Rutier, 963 de conducători auto au rămas fără permis de conducere și 179 fără certificatul de înmatriculare.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la 138 manifestări publice, printre care 66 cultural-artistice și 52 comemorativ-religioase. În zonele montane au acționat zilnic, în medie, 205 jandarmi fiind pregătiți să intervină în sprijinul turiștilor rătăciți sau cu diferite probleme medicale, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale.

În perioada 25-27 decembrie, cele 64 de puncte de trecere a frontierei au fost tranzitate de 380.750 de persoane și de peste 82.000 de mijloace de transport,

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară a 40 cetățeni străini și au interzis ieșirea din România unui număr de 44 cetățeni din diferite motive legale. De asemenea, au fost depistați 22 migranţi ilegali.

Peste 1.300 de misiuni de urgență

În ceea ce privește intervențiile în situații de urgență, efectivele IGSU au desfășurat peste 1300 de misiuni, majoritatea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 32 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 3.611 de persoane. Totodată, au continuat controalele pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 75 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.500 lei. În plus, au fost identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Având în vedere avertizările meteorologice pentru perioada imediat următoare, peste 5.300 de pompieri cu 3.300 mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autoritarilor locale și al cetățenilor în cazul producerii unor situații de urgență.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy