Suspendare Iohannis. ALDE, mesaj. Chirieac: Încep să cred acest lucru

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

ALDE a precizat că suspendarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, "poate avea urmări imprevizibile". Analistul Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

„Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcția pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe”, a transmis departamentul de comunicare ALDE.

„Propunerea este pe masă. L-am văzut seară la Antena 3 pe domnul Liviu Dragnea spunând că dânsul dorește să îl suspende pe Klaus Iohannis. ALDE ce ne spune? Analizăm, încă nu am luat o decizie. Rezultă că, în momentul în care ALDE ia o decizie, începe procesul de suspendare", a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, miercuri, 22 august, Bogdan Chirieac.

În contextul comunicatului transmis de ALDE, analistul politic a declarat: „Nu au spus nu, nu au spus ne opunem suspendării. Au argumente perfect logice. Totuși, o suspendare a președintelui cu patru luni de zile înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene nu e lucru de joacă. Să fie clar pentru publicul larg: să nu ne imaginăm că România va conduce Europa șase luni de la 1 ianuarie 2019. Nu. Și alte state din est au deținut președinția rotativă, ultima a fost Bulgaria, acum deține Austria. Nici măcar Austria nu conduce Europa. Dar, din punct de vedere al simbolisticii, ar fi bine ca România să se prezinte ca un stat unitar, echilibrat, cu scaun la cap, în care liderii politici să nu încerce să se aresteze unul pe celălalt”.

„Iohannis forțează o suspendare"

„Cred că domnul președinte Iohannis forțează o suspendare, încep să cred acest lucru. Iată ce se întâmplă cu convocarea ședinței CSAT, e ca o joacă de copii", a mai spus analistul politic, adăugând: „Dacă domnul Tăriceanu spune că e de acord cu suspendarea, începe procesul".

Totodată, întrebat ce consideră personal că se va întâmpla mai departe și care va fi poziția lui Călin Popescu-Tăriceanu privind suspendarea președintelui, a răspuns astfel: „Eu cred că domnul Tăriceanu, deocamdată, nu va spune. Vom vedea evoluțiile viitoare. Vedeți că, de la săptămână la săptămână, de la zi la zi, se pregătește câte ceva. Și nu sunt toate pregătite din interiorul României, sunt multe din exterior și nu sunt în favoarea țării noastre. Nu știu de ce președintele cade în toate aceste capcane, nu pot să înțeleg lucrul acesta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel