Summit G7, Franța - Protestatari arestați. Apel la atacarea jandarmilor

Cinci persoane au fost arestate înaintea summitului G7, după ce s-a descoperit că au făcut un apel la atacarea jandarmilor.

Cinci persoane, dintre care unele 'aparţin mişcării Black blocs' (persoane care poartă la proteste haine care să le ascundă identitatea), au fost arestate luni dimineaţă în Franţa din cauza unor apeluri pe reţelele sociale de atacare a 'unui loc de găzduire' a jandarmilor cu prilejul summitul G7 de la Biarritz, a declarat marţi o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Ancheta a plecat de la un mesaj postat de o femeie, domiciliată în sud-vestul Franţei şi care se numără printre cei arestaţi. În mesaj era indicat un hotel rezervat pentru jandarmii mobilizaţi la summit.

Celelalte patru persoane reţinute, una având deja la activ o condamnare pentru violenţe în timpul unei manifestaţii, sunt suspectate că au lansat o chemare la 'incendierea' hotelului, a indicat sursa citată.

Summitul G7, al principalelor state industrializate, va avea loc între 24 şi 26 august la Biarritz, în sud-vestul Franţei, subiectul principal de discuţii anunţat urmând să fie combatarea inegalităţilor la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel