Urmărește emisiunea live


Suceveanul care și-a bătut fiul și abuzat fiica vitregă a mai beneficiat de liberare condiționată de trei ori

Tatăl bătăuș și agresor a mai beneficiat de liberare condiționată de trei ori / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Tatăl bătăuș și agresor a mai beneficiat de liberare condiționată de trei ori / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Suceveanul care și-a bătut crunt fiul de 7 ani și condamnat în trecut după ce și-a violat fiica vitregă a mai beneficiat de liberare condiționată de trei ori, spune un procuror. 

Bărbatul din satul Deia, comuna Frumosu, eliberat după 24 de ore de arest în cazul bătăii dure aplicate fiului său în vârstă de 7 ani, a mai „beneficiat de liberare condiționată de trei ori și acordarea acestui beneficiu nu l-a determinat să-și schimbe comportamentul, ci din contră, să săvârșească o faptă mai gravă”, scrie Monitorul de Suceava.

Concluzia aparține chiar unui procuror de la Botoșani, care a contestat decizia de eliberare condiționată a lui Marius Matei, în anul 2019, după fapta de viol asupra fiicei sale vitrege. Sigur că juridic este o diferență între eliberarea condiționată pentru o faptă dovedită și agresiunea filmată de luna trecută, în care tatăl, măcar teoretic, se bucură de prezumția de nevinovăție, însă perseverența infracțională a lui Marius Matei este evidentă.

S-a întors acasă, sub control judiciar

Miercuri seară, Marius Matei a părăsit arestul poliției județene, după 24 de ore, fiind plasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Procurorii au explicat că la fapta de violență în familie, pentru care este pus sub acuzare bărbatul, limita de pedeapsă este prea mică pentru a se putea solicita arestarea preventivă. Altfel ar fi stat lucrurile dacă agresiunea era recentă, iar un medic legist constata leziunile suferite de copil.

Marius Matei a fost lăsat acasă, dar are impuse obligații și restricții clare. Cel mai important, nu are voie să se apropie de soție sau copii, care se află momentan la un centru de protecție. 

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel