Suceava: Universitatea ''Ştefan cel Mare'' a primit calificativul ''Grad de încredere ridicat'' de la Consiliul ARACIS

Universitatea ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV) a primit calificativul "Grad de încredere ridicat" de la Consiliul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) în şedinţa de joi a acestui for.

Într-un comunicat al USV remis AGERPRES vineri, se precizează că aceasta este cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi din România, pentru o perioadă de cinci ani, iar rezultatul vine în urma vizitei pe care comisia ARACIS, formată din 20 de evaluatori, incluzând doi studenţi şi un evaluator extern, în persoana profesorului Milan Pol, de la Universitatea Masaryk din Cehia, a efectuat-o la Suceava în perioada 26 - 29 martie a acestui an.

În perioada menţionată, evaluatorii au avut întâlniri cu reprezentanţii conducerii universităţii şi ai facultăţilor, cu cadre didactice şi studenţi, cu absolvenţi şi angajatori, au vizitat baza materială şi au asistat la activităţi didactice, toate programele de studiu evaluate primind calificativul maxim - "Încredere".

Totodată, la programul "Educaţie fizică şi sportivă", capacitatea de şcolarizare a crescut la 90 de locuri, faţă de 75 la momentul evaluării, iar programul de masterat "Drept penal şi criminalistică", organizat de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, a fost încadrat în domeniul Drept.

USV a mai fost evaluată de două ori de ARACIS, în anii 2008 şi 2013, când a primit acelaşi calificativ, "Grad de încredere ridicat".

"Astfel, rezultatul din acest an, alături de clasările pe poziţii de top în cadrul clasamentelor internaţionale în ultimii ani - uniRank University Ranking, SCImago Institutional Ranking, Webometrics Ranking of World Universities sau QS University Ranking -, certifică preocuparea constantă pe care comunitatea academică suceveană o manifestă pentru asigurarea calităţii şi consolidează poziţia USV în elita universităţilor din România", arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel