Succesorul lui Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, cere susținere necondiționată CDU

Merkel
Merkel

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesorul Angelei Merkel, a cerut delegaților de la Uniunea Democrată Creștină (CDU) să-i sprijine viziunea pentru Germania.

Annegret Kramp-Karrenbauer a cerut delegaților Uniunii Democrate Creștine (CDU) să-i susțină viziunea pentru Germania la congresul partidului de vineri sau, altfel, „o terminăm aici și acum”, a transmis aceasta.

Delegații CDU au ovaționat-o imediat, în picioare, iar  Friedrich Merz, principalul rival al lui Kramp-Karrenbauer pentru postul de președinte al partidului, de anul trecut, i-a promis că îi va fi fidel, ca o concluzie pentru moment, după câteva luni de speculații asupra conducerii formațiunii politice.



Un succesor al lui Merkel, încă neexperimentat



Kramp-Karrenbauer, în vârstă de 57 de ani, a făcut mai multe gafe de când a preluat funcția de lider al CDU, în decembrie anul trecut, care i-au afectat popularitatea și au ridicat întrebări cu privire la cât de potrivită este pentru a fi candidata partidului pentru funcția de cancelar, atunci când Angela Merkel își va încheia mandatul.

„Dacă sunteți de părere că Germania pe care mi-o doresc nu este Germania pe care v-o imaginați, dacă sunteți de părere că modul în care vreau să merg alături de voi nu este modul în care credeți că este cel mai potrivit, atunci haideți să spunem lucrul acesta astăzi și haideți să punem punct astăzi, aici, acum ”, a spus Kramp-Karrenbauer, în freamătul delegaților.




Merkel se va retrage în 2021




„Dar, dragi prieteni, dacă doriți această Germanie, dacă doriți să mergem pe această cale împreună ... atunci haideți să ne suflecăm mânecile aici și acum și să începem”, a adăugat ea înainte de a fi ovaționată timp de șapte minute.
Sub sloganul „Clasa de mijloc a Germaniei puternică”, CDU își propune să se reafirme în zona de centru a politicii germane, unde Verzii au câștigat teren.

Merkel, în vârstă de 65 de ani, este la putere din 2005 și a spus că nu va mai cere un nou mandat de cancelar la următoarele alegeri naționale, care vor avea loc în 2021. CDU încearcă să-și crească imaginea și să își păstreze  poziția de partid fruntaș, după ce aceasta se va retrage.

Regres dureros în economie



În discursul ei, Kramp-Karrenbauer a proiectat un scenariu sumbru al declinului economic pentru Germania, în care companiile sale nu mai reușesc să înregistreze brevete peste 10 ani, iar tinerii părăsesc țara plângându-se de lipsa de creativitate.

„Acest lucru s-ar putea întâmpla, dar nu trebuie să se întâmple”, a spus ea, cerând CDU să susțină o viziune pentru viitor care să ofere prosperitate „nu contra digitalizării, ci pentru digitalizare”.



CDU a scăzut în preferințele electoratului din 2017 încoace



În mandatul lui Kramp-Karrenbauer, CDU a suferit pierderi la alegerile din mai pentru Parlamentul European și a înregistrat un regres la alegerile regionale. Ea a descris acest lucru ca fiind „dureros” într-un discurs care a durat aproape o oră și jumătate.

„Nu este și nu a fost un an ușor”, a spus ea.

Un sondaj INSA, publicat luni, arată CDU la 25%, în scădere față de 32,9% când partidul a câștigat alegerile federale din 2017.

Merz, rivalul lui Kramp-Karrenbauer, a dat vina pe social-democrați pentru rezultatele guvernării

Merz a criticat, luna trecută, rezultatele guvernului ca fiind „abisale”.

Luând cuvântul, la scurt timp, după ce Kramp-Karrenbauer s-a adresat conferinței, el a luat greutatea de pe umerii ei și a dat o lovitură Partidului Social Democrat (SPD), parteneri neexperimentați din „marea coaliție” incomodă a lui Merkel.

„Social-democrații sunt neloiali din punct de vedere structural. Suntem loiali - președintelui nostru și guvernului ”, le-a spus Merz delegaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel