SUA: Trump, în război cu guvernatorul Băncii Centrale

Donald Trump
Donald Trump

Guvernatorul Băncii Centrale a SUA (Federal Reserve-Fed), Jerome Powell, care a fost la sfârşitul lui decembrie ţinte criticilor deosebit de intense ale preşedintelui american, a afirmat duminică seară că Donald Trump nu îl poate demite, relatează AFP.

În cursul emisiunii de informaţii "60 minutes" a canalului CBS, el i-a declarat jurnalistului care l-a întrebat dacă preşedintele îl poate demite: "Legea este clară, dispun de un mandat de patru ani. Şi intenţionez să îl duc până la capăt".

Apoi i-a răspuns "nu" jurnalistului care a reluat întrebarea: "Deci nu, din punctul său de vedere".

Jerome Powell a refuzat constant în interviul acordat să facă vreun comentariu despre Donald Trump, subliniind că "acest lucru nu ar fi potrivit".

El s-a ferit, de asemenea, să dezvăluie conţinutul discuţiei purtate la începutul lui februarie cu preşedintele american în cursul unui dineu la Casa Albă, mărginindu-se să spună că au vorbit despre economia ţării.

Anul trecut, Donald Trump a fost foarte iritat de majorarea ratei directoare a dobânzii, estimând că aceasta este o decizie greşită.

Singura problemă a economiei noastre este Fed. Ei nu au simţul pieţei, nu prea înţeleg războaiele comerciale, a scris Trump pe Twitter la sfârşitul lui decembrie, comparând banca centrală americană cu un jucător puternic de golf care nu poate băga mingea în gaură pentru că îi lipseşte precizia.

Ulterior, presa a vehiculat zvonul că Donald Trump ar intenţiona să-l demită pe Powell, deşi chiar el l-a ales în funcţia pe care o ocupă.

La începutul lui ianuarie, Jerome Powell a dat asigurări că nu va demisiona chiar dacă preşedintele Donald Trump îi va cere acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel