SUA. Statuia lui Columb, vandalizată de extrema stângă - VIDEO

O statuie a lui Cristofor Columb din Baltimore, SUA, a fost vandalizată de extremiștii de stânga.

Poliția din Baltimore precizează că anchetează incidentul.

Vandalizarea statuii lui Columb a fost filmată și încărcată pe platforma YouTube de către un utilizator ce poartă denumirea de "Rezistență populară", informează Baltimore Sun. Filmulețul prezintă un bărbat care lovește în mod repetat baza monumentului lui Cristofor Columb, de lângă Herring Run Park. O altă persoană deține o pancartă pe care scrie: "Racism, dărâmă-l". Pe monument, cei doi bărbați pun o altă pancartă pe care scrie: "Viitorul este al justiției rasiale și economice."

Naratorul filmului, care spune că se numește Ty, îl numește pe Cristofor Columb, navigator ce a descoperit America, ”terorist” și îl acuză de ”sclavagism”, ”genoicid”, și de ”exploatare capitalistă a forței de muncă”.

"Vrem să informăm oamenii că este o infracțiune ceea ce s-a întâmplat. Dacă persoanele vor fi identificate, ele vor fi urmărite penal", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției T.J. Smith, potrivit sursei citate.

Incidentul vine la puțin timp după violențele din Charlottesville, unde o persoană a decedat după ciocniri între extrema dreaptă și cei care protestau pentru dărâmarea unei statui a generalului confederat Robert E. Lee.

Video cu vandalizarea statuii lui Cristofor Columb:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel