SUA: Raportul Mueller, elemente din dosar ar putea fi dezvaluite în weekend

Procurorul general William Barr
Procurorul general William Barr

Procurorul special Robert Mueller a remis vineri raportul său de anchetă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, iar ministrul justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa acestuia, relatează AFP.

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze 'principalele concluzii' al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului 'chiar în acest weekend', a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor.

La rândul său, Casa Albă a afirmat că 'nu a primit raportul procurorului special' şi nici nu a fost 'informată despre conţinutul acestuia'. 'Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul', a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Democraţii din Congres au făcut cunoscut faptul că sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor.

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey.

Donald Trump se așteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei

Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei. Preşedintele american repetă constant că nu a existat nicio 'înţelegere secretă' şi denunţă de doi ani o 'vânătoare de vrăjitoare'. Fost director al FBI sub preşedinţii George W. Bush (republican) şi Barack Obama (democrat), Robert Mueller a fost numit în mai 2017 ca 'procuror special' de către Departamentul de Justiţie pentru a garanta independenţa investigaţiilor în acest dosar ultrasensibil.

În acest timp, liderii democraţi din Congresul Statelor Unite au cerut vineri ca raportul procurorului Robert Mueller privind suspiciunile de înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump să fie făcut public, fără ca preşedintele american să aibă prioritate în accesul la acesta, relatează AFP.

Vezi si: Procurorul special Robert Mueller a predat raportul său de anchetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel