SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizați și Mihail Zadornov și Ksenia Yudaeva. Cine sunt cei doi

SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizați și Mihail Zadornov și Ksenia Yudaeva. Cine sunt cei doi  / Foto: Pixabay, de joneybrain
SUA, noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizați și Mihail Zadornov și Ksenia Yudaeva. Cine sunt cei doi / Foto: Pixabay, de joneybrain

Mihail Zadornov și Ksenia Yudaeva au căzut sub noi sancțiuni americane.

SUA a impus noi sancțiuni împotriva Rusiei. Lista de sancțiuni OFAC include 29 de persoane, inclusiv cele asociate cu Otkritie Bank, și 40 de organizații, scrie Interfax.

În special, pe listă figurează președintele consiliului de administrație al băncii, Mihail Zadornov, și un membru al Consiliului de Supraveghere al Otkritie,  dar și primul vicepreședinte al Băncii Rusiei, Ksenia Yudaeva.

De asemenea, adjuncții lui Zadornov Tatyana Nesterenko (fostul prim-adjunct al șefului Ministerului Finanțelor) și Nadiya Cherkasova, precum și aproape toți membrii Consiliului de Supraveghere al  Băncii Otkritie din componența aleasă în decembrie 2021, au fost sancționați pentru legătura lor cu banca.

Alți afaceriști ruși sancționați de SUA

Vizat este și un alt prim-vicepreședinte al Băncii Rusiei, Mihail Alekseev, un fost prim-vicepreședinte al Băncii Centrale, Alexei Simanovsky, ministru adjunct al Finanțelor, Vladimir Kolychev, fondatorul și coproprietarul companiei IT IBS, Anatoly Karachinsky, fostul director executiv al UBS Bank în Rusia, Elena Titova, membru al consiliilor de supraveghere ale NCC și NSD, Andrey Golikov, dar și fostul director financiar al Sberbank CIB, cetățean al Noii Zeelande, Paul Goldfinch.

În plus, pe listă este și omul de afaceri Kirill Malofeev, fiul omului de afaceri Konstantin Malofeev (care a fost sancționat de SUA de la sfârșitul anului 2014). Lista sancțiunilor americane include, printre altele, Societatea Tsargrad pentru Promovarea Educației Istorice Ruse asociată cu Malofeev și structurile afiliate.

Grupul bancar TKB, vizat de sancțiunile amricane

Incluse au fost și PJSC „Transcapitalbank” și SA „Investtorgbank”. TKB, potrivit unui comunicat de presă, a oferit clienților să facă plăți ocolind restricțiile de sancțiuni, în special prin sistemul TKB Business. În conformitate cu licența generală eliberată de OFAC, operațiunile cu TKB trebuie să fie restrânse până pe 20 mai (cu excepția celor care sunt de natură umanitară și care au legătură cu asistența pentru Afganistan - pentru care termenul este stabilit pentru 20 octombrie).

Grupul bancar TKB include Transcapitalbank și Investtorgbank. La sfârșitul anului 2020, coproprietarii Transcapitalbank erau președintele consiliului de administrație Olga Gryadovaya (17,5%), soțul ei Leonid Ivanovsky (9,8%), fiul lor Evgeny Ivanovsky (0,2%) și o serie de persoane juridice cu acțiuni mici. În plus, o cotă mare (25,2%) la bancă i-a aparținut lui Yuri Berezovsky. O mică parte din acțiuni a fost deținută și de fiica fondatorului Băncii Vozrozhdenie, Tatiana Orlova, care conduce în prezent banca IFC. Conform rezultatelor anului 2021, Transcreditbank ocupă locul 37 în clasamentul Interfax-100, cu active de 208,2 miliarde de ruble.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel