SUA. Imagini care demonstrează că Rusia efectuează tiruri asupra Ucrainei

Washingtonul a publicat, duminică, imagini din satelit care aduc dovezi că Moscova a efectuat tiruri de artilerie de pe teritoriul rusesc asupra unor poziţii ale armatei ucrainene. Moscova neagă că intervine în mod direct în conflictul ucrainean şi acuză Washingtonul că poartă o vastă campanie împotriva Rusiei.

Cele patru imagini publicate relevă porţiuni din frontiera ruso-ucraineană. Două arată ceea ce Guvernul american afirmă că sunt baterii ruseşti staţionate pe teritoriul rusesc - un grup de lansatoare de rachete şi altul de obuziere, potrivit Mediafax.

În imaginile prin satelit apar, de asemenea, cratere provocate de impactul la sol în apropiere de poziţii militare aflate de partea ucraineană a frontierei.

O a treia imagine dezvăluie ceea ce Washingtonul afirmă că este armament greu furnizat de către Moscova şi utilizat de către separatişti proruşi din interiorul Ucrainei.

Citește și: Revoltă în Ucraina: Românii din Cernăuți refuză să meargă la război

"Zona mare de impact de lângă unităţile militare ucrainene indică tiruri cu lansatoare de rachete multiple. Craterul din partea de jos (a imaginii) arată impactul asupra unui sat".

Statele Unite au anunţat joi că deţin dovezi că Rusia a bombardat intensiv trupele ucrainene, de pe teritoriul rusesc.

De asemenea, Moscova a avut intenţia să trimită "lansatoare de rachete mai grele şi mai puternice" rebelilor proruşi, a declarat Marie Harf, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, citând surse din cadrul serviciilor americane de informaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel