SUA. Ferguson: doi polițiști, împușcați în timpul unor proteste - VIDEO

Doi polițiști au fost împușcați și grav răniți, joi, în apropierea sediului poliției din Ferguson (Missouri). Mai multe persoane au ieșit în stradă imediat după demisia șefului poliției, venită ca urmare a publicării unui raport al Departamentului de Justiție care arăta că acțiunile forțelor de ordine din oraș îi vizau cu precădere pe oamenii de culoare.

Protestatarii s-au adunat în apropierea sediului central al poliției din Ferguson după ce șeful poliției, Thomas Jackson, a anunțat că se va retrage săptămâna viitoare. Însă împușcăturile s-au auzit cândva după miezul nopții, când atmosfera era calmă și mai mulți manifestanți părăsiseră zona, transmite Washington Post.

Unul dintre polițiștii răniți a fost împușcat în față, iar cel de-al doilea în umăr, ambii aflându-se în afara oricărui pericol.

Tânăr de culoare, ucis de un polițist în Berkeley (Missouri), aproape de Ferguson

John Belmar, șeful poliției din districtul St. Louis, a declarat că focurile de armă au fost trase de vis-a-vis de strada unde se strânseseră 75 de protestatari și 40 de ofițeri de poliție. Potrivit acestuia, împușcăturile nu au venit din direcția grupului de protestatari de lângă sediul poliției.

Orașul Ferguson este scena protestelor antirasiste din august anul trecut, atunci când adolescentul de culoare Michael Brown a fost împușcat mortal de ofițerul de poliție Darren Wilson. Marele Juriu  nu l-a pus sub acuzare pe ofițerul de poliției, decizie care a revoltat populația orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel