SUA. Departmentul de Stat arată cine sunt dușmanii

China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord sunt ”condamnabile moral” pentru încălcarea drepturilor omului, potrivit unui raport.

În raportul anual al Departamentului de Stat american privind drepturile omului, China, Rusia, Iranul şi Coreea de Nord sunt etichetate drept "condamnabile moral" pentru încălcarea continuă a drepturilor respective, de aceea - potrivit documentului - aceste ţări sunt "factori de instabilitate", informează Reuters şi AFP. 
Raportul a fost prezentat, vineri, de secretarul de stat ad interim, John Sullivan, şi se referă la anul 2017. Oficialul a arătat că strategia naţională de securitate a SUA consideră că guvernările corupte şi slabe ameninţă stabilitatea globală şi interesele americane.

[citeste si]

Unii nu pot, alții nu vor

"Unele guverne sunt incapabile să păstreze securitatea şi să satisfacă nevoile elementare ale popoarelor lor, în timp ce altele, pur şi simplu, nu vor", a spus Sullivan. "Ţările care restricţionează libertatea de expresie şi de adunare paşnică, ţările care permit şi comit violenţe împotriva membrilor minorităţilor religioase, etnice şi de alte tipuri, sau care subminează demnitatea fundamentală a persoanelor, sunt condamnabile moral şi ne subminează interesele", a adăugat el, iar ca exemple a numit "guvernele din China, Rusia, Iran şi Coreea de Nord", care "încalcă zilnic drepturile omului între graniţele lor şi de aceea sunt factori de instabilitate". 
"Statele Unite vor continua să îi sprijine pe cei care luptă în lumea întreagă pentru demnitatea umană şi pentru libertate", a promis oficialul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel