SUA - Coreea de Nord, negocieri privind repatrierea rămășițelor unor soldați

Întrevedere între oficialii americani și nord-coreeni pentru repatrierea rămășițelor unor soldați americani urciși în Războiul din Coreea.

Responsabili militari americani şi nord-coreeni s-au întâlnit duminică la graniţa dintre cele două Corei pentru a organiza repatrierea rămăşiţelor unor soldaţi americani ucişi în timpul Războiului din Coreea, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, preluată de AFP. 

Repatrierea rămăşiţelor americanilor care au murit în timpul conflictului din 1950-1953 face parte dintr-un acord semnat între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump la întâlnirea lor istorică de luna trecută. 

Discuţiile între militari au început duminică în satul de frontieră Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul Războiului din Coreea, în zona demilitarizată (DMZ), a precizat Yonhap, care citează un oficial sud-coreean. 

În imagini transmise de televiziune s-au putut vedea vehicule cu plăcuţe de înmatriculare ale armatei americane îndreptându-se spre frontiera puternic păzită. Zeci de sicrie menite a transporta rămăşiţele au fost direcţionate în ultimele săptămâni, conform mass-media, spre partea de sud a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel