Strategie securitate SUA. Andi Cristea, europarlamentar: Legătura este vitală

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, eurodeputatul PSD Andi Cristea, a prezidat joi, ședința comună a Comisiilor pentru politică externă (AFET) și respectiv de securitate și apărare (SEDE), în care s-a realizat un schimb de opinii pe marginea noii strategii naționale de securitate a Statelor Unite.

Europarlamentarii au discutat evoluțiile împreună cu Adam Shub, Însărcinatul cu afaceri a.i. al misiunii diplomatice a Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană, Edita Hrda, Director General pentru America în Serviciul European pentru Acțiune Externă și Steven Pifer, Ambasador, senior fellow la Brookings Institution.

La finalul întâlnirii, Andi Cristea a declarat: "Legătura transatlantică este una vitală, fiind un parteneriat valoric ce există de câteva decenii. Conexiunea Statele Unite – Uniunea Europeană este și va rămâne puternică. Conceptul actualei administrații, America în primul rând (America First) nu înseamnă însă o Americă singură, America nu rămâne singură. Aliați cheie știu că, în spatele elementelor de retorică publică, sunt fapte,  acțiunile sunt cheie".

[citeste si]

De aceea, în viziunea sa, "este esențial ca SUA să rămână angajată în Europa, în procesul de apărare colectivă".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel