Strănepotul lui Stalin, împietrit de atitudinea rușilor (Studiu)

Lenin si Stalin
Lenin si Stalin

Strănepotul dictatorului sovietic Iosif Stalin, Iakov Djugaşvili, a declarat marţi că a fost neplăcut surprins de faptul că tot mai mult ruşi justifică represaliile sângeroase ale rudei sale şi de gradul de aprobare a activităţii fostului conducător al URSS, informează publicaţiile Moskovski komsomoleţ şi Vzgliad.

Potrivit Centrului de sondare a opiniei publice din Rusia, Levada-Ţentr, circa 70% dintre ruşi apreciază pozitiv rolul istoric al lui Stalin. Mai mult, 46% dintre persoanele chestionate sunt dispuse să considere justificate represaliile din epoca stalinistă, un nivel record în ultimele decenii. Doar 19% dintre cei chestionaţi au exprimat o opinie negativă despre perioada de guvernare a lui Stalin, iar 43% dintre cei intervievaţi au afirmat că, fără represiunile lui Stalin, ar fi fost imposibil să se menţină ordinea în ţară.

'Minciunile staliniste și sovietice au transformat oamenii în monștri'

Din această formulare rezultă că aproape jumătate dintre ruşii intervievaţi consideră 'crima drept un fenomen normal', a declarat Iakov Djugaşvili, citat de postul de radio 'Govorit Moskva', 'Minciunile staliniste şi sovietice au transformat oamenii în nişte monştri din punct de vedere moral şi în nişte degeneraţi, care cred cu sinceritate că marile ţeluri pot fi atinse pe calea crimelor comise de cei care sunt obligaţi să lupte cu crima şi infracţionalitatea, adică de angajaţi ai statului. Este cel mai important aspect pentru mine din această ştire' cu privire la rezultatele sondajului Levada-Ţentr, a declarat el. Epurările politice în masă au început în URSS la sfârşitul anilor 1920 şi au durat până la începutul anilor 1950. Din 1921 până în 1954, 3.777.380 de persoane au fost vizate de campania de represiune stalinistă, din care 642.980 au fost executate, potrivit statisticilor oficiale, citate de publicaţia Moskovski komsomoleţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel