Steve Goldstein, DEMIS de Donald Trump. A comentat public DEMITEREA lui Rex Tillerson

 Steve Goldstein, unul dintre cei mai înalţi responsabili ai diplomaţiei americane, a fost la rândul său concediat marţi de Casa Albă după ce a comentat public cu privire la destituirea secretarului de stat Rex Tillerson, informează AFP. 

'Secretarul de stat (Rex Tillerson) nu a vorbit cu preşedintele (Donald Trump) azi dimineaţa şi el nu cunoaşte motivele (demisiei sale), însă este recunoscător că a avut oportunitatea de a fi în slujba ţării, a declarat subsecreatrul de stat Steve Goldstein. 'Secretarul (de stat Rex Tillerson) era ferm hotărât să rămână în funcţie datorită progreselor tangibile realizate asupra unor probleme importante de securitate naţională. El a stabilit relaţii bune cu omologii săi', a adăugat Goldstein marţi într-o serie de mesaje pe Twitter. 

După aceste postări, Casa Albă a anunţat demiterea lui Goldstein din postul de subsecretar de stat pe care-l ocupa de patru luni. 

Comentând această decizie, subsecretarul de stat american a declarat pentru AFP: 'abia aştept să mă odihnesc'. 

Demiterea lui Tillerson 

Preşedintele Donald Trump l-a demis anterior pe secretarul de stat Rex Tillerson după o serie de dezacorduri publice asupra unor chestiuni legate de Coreea de Nord şi Rusia, înlocuindu-l pe şeful diplomaţiei americane cu Mike Pompeo, până în prezent directorul CIA. 

Totodată, Trump a anunţat înlocuirea lui Mike Pompeo cu Gina Haspel, în prezent director-adjunct al CIA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel