Stepanakert, solicitare către OSCE: Să recunoască independența Karabakhului

Autoritățile autoproclamatei republici Nagorno-Karabakh solicită recunoașterea independenței.

Autoritățile autoproclamatei republici Nagorno-Karabakh (NKR) au trimis o solicitare către OSCE cu privire la necesitatea recunoașterii independenței Karabakhului, transmite Interfax.

"Declarația Ministerului de Externe al Artsakh (denumirea armeană a NKR ) privind necesitatea recunoașterii independenței este anunțată în OSCE. Facem apel comunității internaționale să recunoască independența Republicii Artsakh pentru a asigura drepturile cetățenilor din Artsakh la viață și dezvoltare pașnică. În condițiile actuale, recunoașterea internațională a Artsakh este singurul mecanism eficient pentru restabilirea păcii. și securitate în regiune.", se arată în declarația publicată de serviciul de presă al Ministerului de Externe al NKR.

În 27 septembrie, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat începerea unei operațiuni militare de-a lungul întregii linii de contact în zona de conflict Karabakh. Potrivit ministerului, o „operațiune contraofensivă” se desfășoară ca răspuns la provocările din partea armeană. La rândul său, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a anunțat atacul Azerbaidjanului asupra NKR. Legea marțială a fost declarată în Armenia și NKR, mobilizarea este în curs. Azerbaidjanul a luat, de asemenea, o decizie de a impune legea marțială în mai multe regiuni ale țării și mobilizarea parțială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel