Finanțare de la buget și pentru copiii cu vârstă între doi și trei ani. Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege care prevede asigurarea finanțării şi pentru copiii cu vârsta între doi şi trei ani.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat astăzi proiectul de lege potrivit căruia statul va asigura finanţare şi pentru copiii cu vârsta între doi şi trei ani înscrişi la grădiniţă, transmite Agerpres.

"La solicitarea expresă a părinţilor, în limita numărului de locuri, pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar copiii cu vârsta de minim doi ani, asigurându-se finanţarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preşcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului", reiese din proiect.

Pe 21 iulie, plenul Senatului a adoptat propunerea care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, în sensul instituirii unor măsuri referitoare la vârsta copiilor la care pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar, diminuarea numărului de elevi/ preşcolari al formaţiunilor de studiu, precum şi la norma didactică pentru personalul din învăţământul preuniversitar.

De asemenea, este prevăzută şi norma didactivă pentru un consilier şcolar care corespunde unui post de consilier în cabinetul de asistenţă psihopedagogică.
"Norma didactică a consilierului şcolar corespunde unui post de consilier şcolar în cabinetul de asistenţă psihopedagogică, respectiv în cabinetul interşcolar de asistenţă psihopedagogică şi se stabileşte prin raportare la un număr de 500 de elevi, 500 de elevi şi preşcolari sau de 300 de preşcolari. Activităţile specifice normei didactice sunt stabilite prin regulament aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării", se arată în proiect.

În expunerea de motive a iniţiative legislative este argumentat faptul că multe grădiniţe dintr-o serie de localităţi nu au finanţarea asigurată şi pentru această categorie de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel