Statul Islamic primește o lovitură dură: A pierdut controlul la Palmira

Armata siriană a preluat controlul total la Palmira după îndepărtarea jihadiștilor Statului Islamic (SI) , care deținea acest oraș antic din centrul Siriei de aproape un an, a declarat pentru AFP o sursă militară locală, relatează duminică AFP și Reuters.

'După lupte nocturne violente, armata controlează în întregime orașul Palmira, inclusiv vechea fortăreață și partea rezidențială. Jihadiștii s-au retras', a declarat sursa citată, potrivit căreia combatanții SI 's-au repliat spre Sokhné, Raqa și Deir Ezzor', fief-uri jihadiste din nordul și estul Siriei.

'Unități de geniști ale armatei dezarmorsează zeci de bombe și mine rămase în interiorul ruinelor cetății antice', unde se află obiective arheologice de valoare, unele fiind distruse de gruparea extremistă, a menționat sursa citată, potrivit Agerpres.

Forțele regimului sirian, susținute de aviația rusă, au lansat la 7 martie o ofensivă pentru preluarea controlului la Palmira. SI preluase controlul asupra acestui oraș în mai 2015. Ruinele istorice ale Palmirei se află în Patrimoniul UNESCO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel