Statul Islamic, amenințare cu atentate în Liga Campionilor. Madridul, unde se vor disputa două partide, cu risc ridicat

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @viarprodesign
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @viarprodesign

Statul Islamic a lansat o amenințare de atentate la adresa Ligii Campionilor, în contextul în care astăzi și mâine au loc partidele din prima manșă a sferturilor de finală.

Statul Islamic, grupare jihadistă, a lansat o amenințare la adresa Ligii Campionilor la fotbal, în contextul în care astăzi și mâine se vor disputa meciurile prime manșe a sferturilor de finală, informează mass-media spaniolă, scrie Agerpres.

Fundația Al Azaim, responsabilă cu difuzarea mesajelor din partea Statului Islamic, a făcut publică o imagine în care stadioanele Parc des Princes din Paris, Santiago Bernabeu și Metropolitano din Madrid, alături de Emirates Stadium din Londra sunt amenințate.

Imaginea, în care apare un bărbat înarmat și cu cagulă, este însoțită de mesajul ”Ucideți-i pe toți”, conform cotidianului AS.

Atacul de la Moscova, revendicat de la Statul Islamic

Cel mai recent atac al Statului Islamic a avut loc recent, pe 22 martie, la Crocus City Hall din Moscova, unde mai mulți bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj au ucis 143 de persoane și au rănit alte 200, înaintea unui concert.

Amenințarea de luni vine după ce, pe 30 martie, media Sarh Al-Khilafah, afiliată ISIS, a publicat o imagine în care face apel la atacuri împotriva persoanelor prezente pe stadionul Allianz Arena din München, cu ocazia meciului dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Meciurile de la Madrid, declarate cu risc ridicat

Autoritățile madrilene au activat două dispozitive de securitate înaintea ”dublei” din Liga Campionilor care va avea loc săptămâna aceasta în capitala Spaniei. Ambele meciuri, Real Madrid - Manchester City și Atletico Madrid - Borussia Dortmund, au fost declarate cu risc ridicat de către Comisia Antiviolență, urmând ca peste 3.000 de agenți să fie implicați în asigurarea securității celor două jocuri.

Aproximativ 8.000 de suporteri ai echipelor Manchester City și Borussia Dortmund sunt așteptați să sosească la Madrid.

Citește și: Nou bilanț de morți în urma atentatului de la Moscova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel