Nou bilanț de morți în urma atentatului de la Moscova

Foto Pexels
Foto Pexels

Bilanţul atentatului făcut în suburbia Moscovei săptămâna trecută a crescut miercuri la 143 de morţi, conform unui nou raport transmis de autorităţile ruse. Atacul este deja cel mai grav revendicat de gruparea Stat Islamic pe teritoriul european, transmite France Presse. 

O listă a victimelor, afișată pe site-ul Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, numără acum 143 de morţi. Miercuri la amiază, 80 de persoane rănite, dintre care 6 copii, erau încă internate, a zis ministrul rus al sănătăţii Mihail Muraşko, citat de agenţia de presă TASS, preluată de AFP.

O sursă medicală anonimă a mai zis pentru TASS miercuri dimineaţă că 205 persoane au primit îngrijiri în ambulatoriu care nu necesită spitalizare. Vicepremierul rus Tatiana Golikova a spus marţi presei că multe persoane aflate în stare de şoc nu au apelat imediat la medici după atentat, de unde şi solicitările în creştere bruscă pentru un astfel de tratament.

Vineri, bărbați înarmaţi au deschis focul într-o sală de concerte de lângă Moscova, Crocus City Hall, înainte de a îi da foc. De atunci, patru presupuşi atacatori au fost arestaţi, împreună cu mai mulţi indivizi acuzaţi că i-au ajutat. Acesta este cel mai mortal atentat în Rusia din ultimii douăzeci de ani.

El a fost imediat revendicat de gruparea Stat Islamic, însă autorităţile ruse persistă să facă o legătură cu Ucraina şi aliaţii ei occidentali, însă fără a prezenta dovezi. Kievul a negat categoric aceste acuzaţii, notează AFP.

Rusia este o ţintă de lungă durată a SI, care este activ în Caucazul rus şi contra căruia ea luptă în Siria. Luni, preşedintele rus Vladimir Putin a zis pentru prima dată, la trei zile după evenimente şi revendicarea SI, că presupuşii indivizi sunt 'islamişti radicali', arătând, în acelaşi timp, cu degetul spre Kiev.

Putin a afirmat în special că presupuşii teroriști intenţionau să fugă 'în Ucraina'. Graniţa dintre aceste două ţări, care se înfruntă militar de doi ani, este totuşi foarte greu de trecut.

Aproximativ 95 de oameni sunt încă dați dispăruți după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbaţi înarmaţi au descărcat armele automate în cei care participau la un concert şi au incendiat locaţia, a zis miercuri o ediţie de ştiri online rusă, citată de Reuters.

Bilanţul oficial al atacului asupra Crocus City Hall este acum de peste 140 de morţi şi 182 de răniţi. Însă serviciul de ştiri Baza, care are contacte bune în securitatea şi forţele de ordine ruse, a declarat că alte 95 de oameni au apărut în listele făcute de serviciile de urgenţă pe baza apelurilor unor oameni despre rude dispărute.

'Aceste liste includ persoane cu care rudele nu au putut lua legătura de la atacul terorist, dar care nu sunt pe listele răniţilor şi morţilor', conform Baza, care mai spune că 'unele dintre aceste persoane au murit, dar nu au fost încă identificate'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel