Statuie a lui Tudor Vladimirescu, dezvelită în Sectorul 6

Tudor Vladimirescu
Tudor Vladimirescu

Astăzi, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de Prof. Dr. Sculptor Paul I. Popescu, a dezvelit statuia marelui patriot și revoluționar român Tudor Vladimirescu, în parcul omonim, situat în Cartierul Militari.

Reamenajat în totalitate în urmă cu doi ani, suprafața Parcului Tudor Vladimirescu, fost Fabricii, a fost mărită cu 3.000 de mp, ajungând astăzi la 25.000 mp.

Lucrarea artistică dezvelită astăzi completează imaginea parcului și a zonei de vizavi de Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, devenind emblematică pentru zona respectivă. La scară reală, lucrarea în sine are o înălțime de 340 cm, la care se adaugă înălțimea soclului, de 90 cm. Acesta din urmă este realizat integral din piatră de Vrața, iar personajul este turnat în bronz siliconic.

„Tudor Vladimirescu a fost un mare revoluționar al vremii sale, a militat pentru reformarea învățământului, a armatei și a administrației. Cu mândrie și onoare vin astăzi în fața dumneavoastră pentru a oferi comunității un simbol al patriotismului și curajului românesc: statuia lui Tudor Vladimirescu”, a spus primarul Gabriel Mutu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel