Starea Națiunii, prezentată, joi, de Victor Ponta

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta va prezenta joi "starea naţiunii", respectiv situaţia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 şi proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale.

"Joi mi-am programat să am o întâlnire cu media şi prin intermediul media să prezint nu bugetul de stat, pentru că pentru publicul larg să mă apuc să prezint capitole de buget nu cred că e soluţia bună, ci mai degrabă să prezint starea naţiunii, să arăt ce datorii avem din trecut, fără să încep să spun de vechea moştenire, pur si simplu să prezint realitatea, să arăt ce lucruri putem să facem în actualul buget şi ce alte lucruri nu putem să facem altfel. Va fi prezentare de care eu nu ţin minte să se fi făcut în ultimii ani", a spus Ponta, luni.

El a precizat că prezentarea sa va avea o perspectivă de patru ani. "Voi arăta: ăştia sunt banii, asta trebuie să facem, astea sunt lucrurile pe care putem să le facem. Va fi o prezentare cu o perspectivă de patru ani, totuşi, ce bani sunt în 2013, dar care sunt proiectele pe care le începem în 2013 şi putem să le terminăm în funcţie de alocările multianuale", a spus Ponta.

 Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că proiectul de buget nu a fost secretizat, ci doar memorandumul ministrului Liviu Voinea privind strategia de discuţii cu FMI.

"Bugetul nu a fost niciodată secretizat, el se trimite parlamentarilor, se pune pe site. Singurul lucru trecut pe lista de confidenţial la care au participat doar miniştrii, fără consilieri şi experţi, a fost memorandumul lui Liviu Voinea legat de strategia de discuţii cu FMI", a spus Ponta.

Evenimentul este programat pentru joi seara, de la orele 18.00, şi este prevăzut să se desfăşoare la Palatul Victoria chiar în sala unde au loc în mod curent şedinţele executivului de la Bucureşti.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel