Stare de urgență în Rio de Janeiro, înainte de Carnaval. Autoritățile încearcă să controleze răspândirea febrei Dengue, boală transmisă de țânțari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Autoritățile din orașul brazilian Rio de Janeiro au declarat stare de urgență sanitară în încercarea de a controla răspândirea febrei Dengue.

Incidentele legate de această boală transmisă de țânțari au crescut de patru ori în Brazilia în ianuarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Rio de Janeiro a înregistrat 10.000 de cazuri până în prezent în acest an, comparativ cu 23.000 pentru întregul an 2023.

Dengue poate provoca febră, dureri de cap severe, dureri în spatele ochilor, dureri musculare și articulare, precum și o erupție cutanată.

Centre de tratament

Primăria din Rio de Janeiro a anunțat că va deschide 10 centre de tratament pentru persoanele cu Dengue.

Daniel Soranz, secretarul pentru Sănătate al orașului, a declarat că scopul este de a reduce numărul de cazuri grave și decese cauzate de infecție. ”Tratamentul precoce face toată diferența”, a spus el, conform BBC.

Ministrul Sănătății din Brazilia, Nísia Trindade, a îndemnat oamenii să se asigure că își verifică casele și să elimine orice sursă unde țânțarii care transmit Dengue se înmulțesc.

Dezinsecții sunt efectuate în unele dintre cele mai afectate zone, iar anunțuri vor fi făcute la Sambadrome, locul unde școlile de samba din Rio defilează în fața juriului pentru a fi încoronate câștigătoare ale paradelor din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel