SRI-milioane de oameni ascultați. Georgescu: Solicit să fiu audiat

SRI
SRI

Fostul șef al SRI, Costin Georgescu, a reacționat după ce a auzit că serviciul pe care l-a condus cândva a ascultat, în ultimii nouă ani, peste șase milioane de persoane.

Claudiu Manda, a anunțat că, în ultimii nouă ani, Serviciul Român de Informații a ascultat peste șase milioane de persoane. "Din calculele de la Comisie putem spune că în perioada 2004-2016 au fost interceptate peste șase milioane de persoane" a declarat Manda, șeful Comisiei SRI. Informația l-a surprins pe fostul șef al serviciului, Costin Georgescu."Șase milioane mi se pare o cifră imensă. (...) Al doilea lucru, sunt persoane care spun că nu știu în ce perioade au fost interceptate. Da e reală treaba. Și eu am făcut-o. Sunt spioni ai unor țări sau persoane suspecte de terorism care nu sunt cetățeni români care cât timp sunt în România trebuie urmăriți, să știm ce fac și de ce sunt aici", a declarat fostul șef al serviciului.

"Serviciul trebuie să respecte Constituția" 

Costin Georgescu și-a exprimat public dorința de a fi audiat la Comisia SRI. "Solicit domnului Manda să fiu audiat la Comisia de control a activității SRI-ului, pentru că este necesar ca acest serviciu să existe în continuare în România, dar în niciun caz să nu fie lovit, așa cum este lovit uneori pe nedrept. Serviciul trebuie să respecte Constituția, legile României, dar în același timp să apere România" , a declarat Georgescu.

 [Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel