Spitalul despre care nu veți auzi la haștag și nici la fanii lui Vlad Voiculescu - video

Scutaru Cristina / 03 feb 2020 / 16:12 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Dacă nu iese capital politic, #rezist și susținătorii lui Vlad Voiculescu nu dau share despre spitalele născute din lacrimi.

Centrul Medical "Cristian Şerban" de Evaluare, Terapie, Educație Medicală Specifică și Recuperare, din Buziaş, este o instituție unică în România, prin profilul ei, înființată anume pentru copii şi tineri cu diabet zaharat și hemofilie, cărora, în timp, li s-au adăugat și alte categorii de bolnavi (cu: obezitate, dislipidemii, alte boli ale sângelui, în afară de hemofilie, boli cronice, precum și pacienți care au nevoie de recuperare fizică). El a fost construit și dat în funcțiune, între anii 1992 și 1997, de Fundația ,,Cristian Șerban", întemeiată de către familia de medici și profesori universitari Viorel şi Margit Şerban, din Timișoara, în memoria fiului lor, Cristian. Ideea acestora, originală, a dat roade, încă de la început, iar cu timpul, activitatea medicală și-a extins aria și s-a perfecționat, în pas cu progresele înregistrate pe plan internațional.

Totul este gratuit

 

Centrul este un spital public (nu unul privat), fiind introdus, chiar de la început, în sistemul medical de stat, ceea ce înseamnă că, pentru pacienți, totul este gratuit.

El are o capacitate de zeci de locuri, repartizate în secția de diabet zaharat și mai multe compartimente: hematologie, recuperare fizică medicală și cronici și este încadrat cu o echipă terapeutică experimentată, complexă, compusă din medici specialiști de diabet, nutriție și boli metabolice, pediatri, hematolog, nutriționist, psiholog, educatori, kinetoterapet, fizioterapeut și asistenți medicali calificați. Bolnavii beneficiază de condiții de spitalizare foarte bune: cazare în camere cu două paturi (majoritatea), alimentație dietetică, științific întocmită, posibilități de recuperare, de activitate fizică, de recreere etc.

Despre Centrul Medical "Cristian Şerban" nu ați citit la #rezist și nici la pupătoarele lui Vlad Voiculescu pentru că deh... de aici nu iese capital politic... ci doar din ce susține Vlad Voiculescu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24