Spitalul Colentina, situaţie critică. Firea intervine

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a propus doctorului Ionuţ Gobej să preia interimar postul de şef de secţie Neurochirurgie al Spitalului Colentina şi a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte un raport detaliat.

Potrivit unui comunicat al PMB, Firea a discutat luni cu cei doi medici neurochirurgi demisionari de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, despre problemele pe care le reclamă şi le-a cerut să îşi reconsidere decizia, asigurându-i de sprijinul său.

Primarul i-a propus doctorului Gobej să preia interimar postul de şef de secţie Neurochirurgie şi le-a solicitat celor doi medici să îi facă o propunere pentru un director medical interimar al Spitalului Colentina.

Edilul Capitalei a precizat că doreşte o analiză a aspectelor semnalate de cei doi medici, precum şi găsirea unor soluţii urgente pentru remedierea lor. În cadrul întâlnirii, primarul general le-a explicat celor doi medici că actuala administraţie a sprijinit, încă de la începutul mandatului, domeniul sănătăţii şi că, în acest sens, s-au alocat sume importante, în premieră, pentru reabilitarea celor 19 spitale, precum şi pentru dezvoltarea reţelei de medicină şcolară.

"Pentru mine, ca şi pentru dumneavoastră, primează binele cetăţeanului, al pacientului, iar politizarea acestui domeniu nu poate fi benefică. Referitor la criza de personal la care faceţi referire, vă informez că am solicitat urgentarea procedurilor de suplimentare a posturilor în Spitalul Colentina. Totodată, potrivit legii, în următoarea perioadă se vor organiza şi concursurile de ocupare a posturilor de manager pentru toate cele 19 spitale aflate în subordinea PMB", a anunţat Gabriela Firea.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel