Șova, mulțumit de decizia ÎCCJ în procesul cu Macovei. Ce mai așteaptă

Ministrul Marilor Proiecte Dan Șova consideră firească decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pe care i l-a intentat europarlamentarului Monica Macovei pentru calomnie și așteaptă motivarea hotărârii pentru a o transmite și europarlamentarilor de la Bruxelles.

Într-un scurt interviu acordat site-ului pesurse,ro, ministrul Dan Șova, întrebat ce înseamnă pentru el decizia ÎCCJ a răspuns: În 2009, Monica Macovei a afirmat despre mine și despre domnul Victor Ponta (pe atunci doar deputat) că reprezentam un "caz clasic de corupție prin influență" în legătură cu acele contracte de asistență juridică pe care fosta mea firmă de avocatură le-a avut la Rovinari și Turceni. Am lămurit demult acel subiect, inclusiv faptul că actualul premier al României nu avea nici un fel de legătura cu el, dar la vremea respectivă mi-a făcut foarte mult rău și o mare parte din minciunile care au apărut în presă s-au datorat acestei acuzații publice a Monicăi Macovei, făcută fără fundament, în condițiile în care domnia sa cunoștea foarte bine, ca om de drept, că nimic nu este adevărat. A preferat însă minciuna și calomnia. De aceea nu am avut altă soluție decât acționarea în instanță.

Saptămâna care a trecut, Instanța Supremă a constatat irevocabil că Doamna Monica Macovei a mințit și a calomniat și a obligat-o la plata de despăgubiri și la publicarea hotărârii în trei ziare de circulație la care se adaugă ziarele Ziua și Ziarul Financiar care au preluat atunci acuzațiile dânsei", a spus Dan Șova.

Ministrul Marilor Proiecte consideră că "decizia înseamna un avertisment public dat de către instanța supremă doamnei Macovei de a nu mai folosi în discursul public minciuna și calomnia" și a explicat de ce așteaptă motivarea hotărârii.

"După ce se va redacta și motivarea hotărârii Inaltei Curți de Casație și justiție voi trimite o traducere a acesteia tuturor europarlamentarilor din Parlamentul European pentru a-I pune la curent cu faptul că Doamna Macovei minte și calomniază. Până la urmă, cei care o văd zi de zi la Bruxelles mințind și calomniind pe toată lumea, inclusiv pe cei de acolo, trebuie să știe că minciunile Doamnei Macovei au ajuns să fie constatate și de Instanța Supremă.

Totodată, Dan Șova a lansat și un mesaj: "... le transmit tuturor celor care au fost calomniați de Monica Macovei să o acționeze în instanță. Mai devreme sau mai târziu, vor câștiga. Nu este normal să avem un parlamentar European pe 15.000 Euro la Bruxelles, a cărui singură preocupare este minciuna și denigrarea țării", a mai spus ministrul Șova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel