Şomaj tehnic. Cine mai primeşte bani după 1 iunie

Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar numai pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine, iar pentru restul domeniilor afectate statul va susţine o parte din costul salarial al angajaţilor care îşi reiau activitatea, afirmat, vineri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Şomajul tehnic va continua şi după 1 iunie, dar doar pentru câteva domenii în care măsurile de restricţie se vor menţine. Pentru restul domeniilor, pentru cei care au fost afectaţi, beneficiari ai şomajului tehnic, oameni care doresc să revină în activitate, gradual sau total, vom avea o măsură de sprijin imediată în vederea susţinerii unui procent din costul salarial pentru angajaţii acestora. Cel mai probabil acest procent, urmează să definitivăm consultările, va fi de 41%, dar urmează să definitivăm aceste consultări. Ţinem cont de toate opiniile", a precizat Violeta Alexandru, într-o conferinţă de presă.

Ea a menţionat că se va acorda un sprijin prompt şi celor care angajează persoane ale căror contracte de muncă au fost întrerupte în această perioadă, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel