Soluție pentru miliardarii condamnați: pastile în locul închisorii

După castrarea chimică, o altă inovație a firmelor farmaceutice ar putea scăpa de arest condamnații cu bani. În cazul unor delicte sexuale, s-a propus ca o parte din pedeapsă să fie înlocuită cu  ”castrarea” chimică, reversibilă. Adică să se administreze medicamente anti-testosteron, pentru cei care acceptă acest lucru, în schimbul eliberării înainte de termen. 

În schimb, viitorul ar putea aduce o perspectivă nouă privind pedepsele pentru hoți, fraudatori, corupți, întrucât au apărut "tratamente" care nu înlătură tentația, dar schimbă perspectiva creierului: ți se pare că ai stat ani de zile în pușcărie, în câteva ore, relatează telegraph.co.uk.

Filozoful Rebecca Roache, membru al unei echipe de cercetători axatăi pe felul în care tehnologiile viitorului ar putea transforma pedepsele, a susținut, pentru revista Aeon, că sentințele cu închisoarea a criminalilor periculoși pot fi înrăutățite extinzându-le viața. 

"Există o serie de medicamente psihoactive care denaturează percepția oamenilor asupra trecerii timpului, astfel că este posibil să creezi un produs capabil să facă pe cineva să simtă că a ispășit o pedeapsă de 1.000 de ani", deși în realitate ar fi vorba de un timp infim, de câteva ore, a spus ea. 

Un scenariu alternativ ar fi să se încarce mințile oamenilor la calculatoare pentru a accelera rata de lucru a minții, a scris ea pe blogul personal.

"Pentru mine, aceste întrebări despre tehnologie sunt interesante pentru că ne forțează să regândim truismele pe care le deținem despre pedeapsă. Când ne întrebăm dacă este uman să folosim o anumită tehnologie pe un individ, trebuie să ne asigurăm că nu este doar noutatea care ne înspăimântă", a mai spus dr Roache.

"Este oare în regulă să închizi pe cineva pentru o bună parte a singurei lor vieți sau ar fi mai uman să alterezi mințile lor și să îi eliberezi? Când ne întrebăm acest lucru, scopul nu este doar să imaginăm o serie de pedepse futuristice - scopul este să ne uităm la pedepsele actuale prin prisma viitorului", a conchis dr Roache.

În sistemul juridic din Marea Britanie, cea mai severă pedeapsă este de treizeci de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel