SOLUȚIE pentru cozile imense de la secțiile de vot din străinătate

Titus Corlățean spune că alegătorii din străinatate pot utiliza, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, formularul declarației pe propria răspundere de pe site-ul BEC și MAE. Ei au posibilitatea să îl completeze în afara secțiilor de votare, dar să îl semneze în fața membrilor biroului secției.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Nouă problemă pentru Iohannis. "În curând va fi acuzat de...

"De exemplu în Paris, pe 16 noiembrie, vor fi două secții de votare. Birourile secțiilor de votare sunt, potrivit legii, între trei și șapte. Am asigurat tot ce se putea: șapte membri, șapte cabine de vot, șapte ștampile de vot. Problema care se pune este de accelerare a procedurilor. Noi am propus, iar Biroul Electoral a acceptat descărcarea din timp a formularului acela pe proprie răspundere. Omul și-l descarcă de pe site-ul BEC și MAE cu o zi înainte de vot și-l va semna în fața Biroului Electoral. Este o procedură prin care se câștigă minute bune. În aceste condiții sperăm să nu mai fie probleme", a zis Titus Corlățean la DC News Live.

Vezi AICI interviul integral

"Miza este să avem un tur doi al alegerilor prezidențiale cu respect față de cetățeni. Îmi pare extrem de rău pentru ce s-a întâmplat în turul întâi", a adăugat Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel