Sociolog: sondajele din PNL și PDL, inutile și înșelătoare

Fuziune PNL-PDL
Fuziune PNL-PDL

Politologul Alfred Bulai consideră că sondajele prin care PNL își va stabili candidatul la președinție sunt inutile și înșelătoare. La fel, sondajul care va decide candidatul alianței PNL-PDL. ”I-au mai păcălit, odată, cu sondajele pe liderii PNL”, spune Bulai.

Două sunt argumentele politologului.

”În primul rând, nu se fac sondaje în perioada vacanțelor. Lipsesc oamenii din localitate, nu are nimeni chef să-și pună astfel de probleme, sunt altele preocupările repondenților. În al doilea rând, diferențele între cei doi candidați vor fi prea mici pentru a însemna ceva. Metodologia institutelor de sondare diferă, deci rezultatele vor fi ușor diferite. Dacă sunt și contradictorii, nu mai înțelege nimeni nimic. Pur și simplu sunt bani aruncați, pentru a acoperi o decizie. Dacă diferențele între actori erau mari, atunci sondajul avea o semnificație, dădea o sugestie: ce tip de candidat este dorit de public sau care este mai bine plasat. Când între cei doi vor fi doar câteva procente, iar despre detalii legate de opțiunile publicului nu e timp să vorbești, la ce folosește sondajul?”, a arătat Bulai.

Trei sondaje pentru a stabili ceea ce se știe, deja

Cât de utilă este cercetarea sociologică prin care să se aleagă între un candiadt susținut de PNL și unul al PDL, l-am mai întrebat pe prof. Bulai. ”La fel de inutilă, a răspuns. Chiar putem să credem că dl. Predoiu va recupera într-o săptămână diferența față de Iohannis sau Antonescu? Mai e nevoie de încă trei sondaje ca să ne spună ce știm, deja? Este drept că pedeliștii sunt buni la astfel de răsturnări de situație. I-au mai păcălit cu sondajele, în 2005, când au făcut o cercetare prin care l-au pus primar pe Videanu. A ieșit că stă mai bine decât Orban”, a declarat Bulai pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel