EXCLUSIV  Soarta lui Cîțu, decisă pe 25 septembrie. Diana Tache atrage atenția asupra lui Iohannis

Diana Tache / Foto Crișan Andreescu
Diana Tache / Foto Crișan Andreescu

Diana Tache a făcut o analiză a situaţiei din PNL de dinainte de congres şi a vorbit despre cel pe care ar putea să-l susţină Klaus Iohannis la şefia partidului. 

"Eu nu înţeleg un lucru: domnul Cîţu ne-a anunţat săptămâna trecută că vrea să guverneze prin ordonanţe de urgenţă, pentru că nu poate legifera corespunzător din cauza majorităţii din Parlament. Acum am văzut (n.r. – la moţiunea de cenzură) că majoritate are domnul Cîţu şi e una suficient de confortabilă.

Dar dacă are o asemenea majoritate confortabilă, de ce vine să guverneze prin ordonanţe aşa cum susţineau că nu trebuie să se facă, că doar ciuma roşie face, că doar aşa se distruge statul de drept şi aşa mai departe? E o întrebare la care trebuie să ne răspundă, totuşi, cei aflaţi la putere, în primul rând domnul premier Cîţu care se află într-o ofensivă mediatică în ultima vreme, în speranţa că o să câştige preşedinţia PNL. Eu, în continuare, sunt rezervată.

Totuşi, faptul că domnul Iohannis ar merge pe mâna domnului Cîţu nu este o chestiune care să mă convingă. Adică acţiunile domnului Iohannis nu au fost suficient de puternice – aşa cum obişnuieşte domnul Iohannis să facă – astfel încât să mă convingă că este, totuşi, de partea domnului Cîţu. Preşedintele Iohannis pare că încă analizează ce anume se va întâmpla în 25 septembrie", a declarat Diana Tache la emisiunea "Miercurea Neagră".

VIDEO: 

Moțiunea de cenzură a PSD a fost respinsă

Parlamentul a respins, marți, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inițiată de senatori și deputați PSD. În favoare au votat 201 parlamentari.

Pentru aprobarea moțiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi.

În favoarea moțiunii de cenzură au votat senatorii și deputații PSD și AUR.

La ședință au fost prezenți 364 de parlamentari din cei 466 de deputați și senatori.

Premierul Florin Cîțu a spus că a devenit obsesia social-democraților, care văd în el „cel mai mare inamic al lor, o amenințare”: „După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De cine vă e cel mai frică nu scăpați”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu a majorat alocațiile, nu a crescut pensiile și nu a sprijinit agricultorii și antreprenorii: „Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic! Dimpotrivă”.

Florin Cîțu este „un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită” prim-ministrul României, spune copreședintele AUR George Simion: „L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL”.

Moțiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu” a fost inițiată de 156 de deputaţi şi senatori PSD, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel