Sinteza Zilei: Noi legături Băsescu - Gazprom. 2 milioane de euro comision

Mihai Gâdea a dezvăluit marți cum a reușit actualul director al NIS Petrol - sucursala sârbă a Gazprom - să obțină un comision de 2 milioane de euro pentru o negociere între RCS-RDS şi Liga Profesionistă de Fotbal, în anul 2011.

Administratorul NIS Petrol, Mihai Corbu, care a fost şi directorul Lukoil România şi Ungaria, a obţinut, prin firma sa - Capital Properties, 2,25 de milioane de euro din comisionul pe care LPF l-a încasat din tranzacţia cu RCS-RDS, potrivit informațiilor prezentate în cadrul emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3.

Vezi și: Rușii de la Lukoil, sponsorii lui Băsescu în campania din 2009

Întrebat la acea vreme cum a ajuns să negocieze tranzacția respectivă, Mihai Corbu a răspuns: "Pe Dumitru Dragomir îl cunosc de 2-3 săptămâni. Domnul Adrian Tărău, care era mandatat de RCS-RDS să negocieze cu LPF, m-a recomandat la Ligă să discut despre drepturile TV. Nu e treaba mea de ce nu au dorit să discute direct, poate le e greu să găsească un limbaj comun. Pur şi simplu m-am prezentat la domnul preşedinte şi am ajuns să rezolvăm problema. Nu a fost uşor, a durat câteva zile, dar trebuie să păstrăm confidenţialitatea afacerii". Capital Properties avea în 2009 un profit net de 34.117 RON - aproximativ 8.000 de euro - și 2 angajaţi. În prezent, Mihai Corbu este directorul NIS Petrol SRL, companie care a apelat la serviciile notarului Ioana Băsescu pentru perfectarea actelor Gazprom în România.

Vezi și: Băsescu, ieșire nervoasă de la pupitru: întrebarea unui reporter despre fiica sa l-a scos din minți

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel