Sindicatele din penitenciare ameninţă cu proteste

Sindicatele din penitenciare ar putea relua acţiunile de protest, dacă autorităţile nu vor respecta obligaţiile asumate. 

Există nemulţumiri legate de faptul că Executivul intenţionează să 'ciuntească' bugetul penitenciarelor cu 57 de milioane de lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), notează Agerpres. "Conform Ministerului Finanţelor Publice, Guvernul se pregăteşte să ciuntească încă o dată bugetul penitenciarelor cu suma de 57 de milioane de lei la proxima rectificare bugetară, în condiţiile în care în anul 2017 bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost deja redus cu suma de 127 de milioane de lei faţă de anul precedent, în pofida repetatelor declaraţii politice îngrijorate de condiţiile din penitenciare', susţin sindicatele din penitenciare.  

'În aceste condiţii ne vedem nevoiţi să reluăm acţiunile de protest suspendate în toamna anului trecut, când Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au promis îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, reducerea deficitului de personal şi măsuri de protecţie a angajaţilor din penitenciare până când autorităţile vor putea demonstra un progres real in realizarea obligaţiilor asumate', conform textului citat. Totodată, FSANP susţine că în această situaţie nu pot fi asigurate resursele necesare pentru crearea a noi locuri de cazare şi modernizarea acestora, dar nici pentru angajarea de ofiţeri şi agenţi de penitenciare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel