Sfat pentru părinți de la cel mai bogat român din SUA: „Experiența noastră de viață este irelevantă pentru viitor. Habar n-avem”

George T. Haber, în 2006
George T. Haber, în 2006

Cel mai puternic român din Statele Unite ale Americii, George T. Haber, a explicat cum trebuie educați copiii pentru a reuși să aibă succes în viață.

Invitat la Digi 24, IT-istul a fost rugat de moderatorul emisiunii să explice dacă este bine sau nu ca părinții să folosească propria experiență de viață pentru a-i forma pe copiii lor.

Experiența noastră, irelevantă pentru viitor

„Eu spun pentru toți părinții: «Lăsați-vă copii să-și urmărească pasiunea». Experiența noastră de viață este irelevantă pentru viitor. De fapt, habar n-avem care profesie, meserie, expertiză va fi absolut necesară peste 5-10 ani.

Uită-te la Covid, dacă a demonstrat ceva este faptul că oricât de preparați suntem pentru un dezastru, apare un alt dezastru care ne lasă cu fundul gol să zic așa. Absolut, nu forțăm copiii să fie ca și noi. Dimpotrivă, trebuie doar să le arătăm că se poate și să-și caute ei pasiunea, fericirea. Asta e filosofia mea”, a explicat cel mai bogat român din Statele Unite.

Ce trebuie să învețe un copil de la ai săi

Întrebat ce trebuie să știe un copil de la părinții săi, acesta a răspuns: „Curiozitate, obrăznicie, încearcă lucruri noi, acceptă faptul că o să eșuezi din când în când”. „Este absolut fenomenal să ai curaj și să fii curios, să nu-ți fie frică să încerci lucruri noi. Asta e ceea ce trebuie învățat în școală”, a continuat el.

„Tot ce facem noi acum... hardware, software... sunt irelevante. O să fie înlocuite de machine learning. AI-ul o să scrie software de 1.000 de ori mai bun decât cel mai bun softist care există astăzi. Roboții o să creeze mașinării precise cu o precizie cum nu putem să ne imaginăm. Viitorul este al celor care au curaj să îl creeze”, a mai spus Haber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel