Sfântul Antonie cel Mare, tradiții și superstiții. Ce trebuie să facă fetele nemăritate în această zi

Sfântul Antonie cel Mare, tradiții și superstiții. Ce trebuie să facă fetele nemăritate în această zi / Foto: Pexels
Sfântul Antonie cel Mare, tradiții și superstiții. Ce trebuie să facă fetele nemăritate în această zi / Foto: Pexels

Pe data de 17 ianuarie, este prăznuit Sfântul Antonie cel Mare.

Astăzi, 17 ianuarie, este prăznuit Sfântul Antonie cel Mare. Acesta este considerat sfântul care îi scapă pe credincioși de farmece și blesteme, dar şi cel care le ajută pe fetele necăsătorite să-şi găsească sufletul pereche. Sfântul Antonie cel Mare a trăit în secolul al III-lea şi începutul secolului al IV-lea. Este socotit a fi întemeietorul vieţii monahale şi este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul vieţii călugăreşti.

Născut în satul Coma din Egiptul de Mijloc în anul 251, acest mare luminător al credinţei a fost fiul unor ţărani creştini înstăriţi. (Citește AICI mai mult despre viața Sfântului Antonie cel Mare). Numit şi părintele monahilor a trăit 85 de ani în pustiu, el tămăduia bolnavii şi-i vindeca pe cei demonizaţi. Totodată, Sfântul Antonie este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci, ajutându-i mereu pe cei care se roagă cu credinţă şi-i cer ajutorul.

Tradiții și superstiții de Sfântul Antonie cel Mare

Potrivit tradiţiei, de sărbătoarea Sfântul Antonie nu se mănâncă de dulce, adică se ține post, scrie Antena3.ro. Credincioșii fac în această zi pachete cu alimente şi haine pentru a le împărți oamenilor săraci. Se spune că cei care fac acest lucru vor avea un an îmbelşugat.

Pentru a fi feriţi de duhuri rele, vrăji sau alte primejdii, credincioșii prăznuiesc această zi de 17 ianuarie prin rugăciune şi gânduri bune.

Sfântul Antonie cel Mare le-ar ajuta și pe fetele nemăritate să-și găsească ursitul. În popor, se crede că fetele nemăritate ar trebui să meargă pe 17 ianuarie să se roage la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare.  Fetele care se roagă începând din această zi de sărbătoare, timp de nouă marţi la rând, îşi vor găsi soți.

Rugăciunile făcute în sfântul lăcaş timp de nouă săptămâni îi ajută pe credincioși să își îndeplinească celor mai arzătoare dorinţe. Cei care au făcut acest ritual, de novene, s-au rugat pentru sănătate, pentru vindecarea de boli grave, pentru spargerea farmecelor, ca sporul şi liniştea sufletească să revină în casa lor, scrie Alba24.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel