Sesizare UDMR şi USR, respinsă de CCR. Attila: "Poate duce la abuzuri"

CCR
Descriere foto: CCR

Curtea Constituţională a României a respins sesizarea UDMR şi USR privind neconstituţionalitatea unor modificări aduse Legii 255/2010.

Potrivit unui comunicat al CCR, judecătorii au respins cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. I pct.1, cu referire la sintagma "regenerare urbană" cuprinsă în art.1, şi pct. 19, cu referire la art. 22 alin. (7), din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, precum şi a legii în ansamblul său.

"În forma adoptată a acestui proiect de lege (...) a fost inclus un paragraf conform căruia orice proprietate privată poate fi expropriată în vederea unor lucrări de 'regenerare urbană'. Regenerarea urbană este o expresie cu o semnificaţie largă, iar modificarea legislativă nu clarifică această expresie. Acest fapt poate duce la abuzuri în exproprierea unor proprietăţi private. Considerăm că exproprierile din cauză de utilitate publică pot fi efectuate doar pe baza unor prevederi legale clare şi concrete", afirma liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor preciza că modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea din cauză de utilitate publică a fost adoptată ca urmare a unei colaborări PSD - PNL, iar sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de UDMR a fost semnată şi de USR.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25