Serviciu secret corupt care vinde mașini furate. Premierul demisionează

Fost șef al miniștrilor de Finanțe din țările membre UE și cel mai longeviv premier din Uniunea Europeană, Jean-Claude Juncker, ar putea să-și anunțe astăzi demisia din fruntea executivului de la Luxemburg.

Politicianul este așteptat să se prezinte în fața comisiei speciale a parlamentului la 2:00 P.M ora locală, scrie EuObserver, pentru a răspunde acuzațiilor de conducere defectuoasă a serviciului secret din Luxemburg, investigat în prezent de parchetul general pentru interceptări, corupție și comerț cu mașini furate.

”Este una dintre ultimele mele apariții în funcția de premier”, spunea, în weekend, politicianul de 58 de ani, după ce coaliția social-democrată i-a retras sprijinul. Partenerii săi au luat această decizie după ce o comisie parlamentară a decis că Juncker trebuie să-și asume ”responsabilitatea politică” pentru serviciul de informații.

Premierul se apără spunând că nu a știut despre manevrele putrede ale serviciului, dar din funcția sa este responsabil pentru toate organismele de sub controlul guvernului. Criticii îl acuză pe Juncker că a petrecut prea mult timp la Bruxelles, când ar fi trebuit să vegheze la buna funcționare a serviciului.

Jean-Claude Juncker este de 30 de ani parte a Executivului de la Luxemburg, de 18 ani deținând funcția de premier, după ce anterior a condus ministerul de Finanțe.

El a condus grupul miniștrilor de finanțe din UE până anul trecut, când a demisionat pentru a se concentra pe datoriile interne. Dacă coaliția guvernamentală pe care o conduce se va dizolva, în octombrie ar putea avea loc alegeri anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel